perjantai 15. joulukuuta 2017

Käsityöblogit joulukalenteri 15.luukku: Patalaput

Pääsin osallistumaan tänäkin vuonna Facebookin Käsityöblogit-ryhmän joulukalenteriin ja tässä tulee tämän päivän 15.luukku. Eilinen luukku oli Pihlajan oksalla -blogin päivä ja huomisen luukun tekee Pikku Akan Tilkkuvakka -blogi.

Minulle joulussa tärkeintä on muutamat pienet asiat. En osaa stressata millään ruokasuunnitelmilla tai muilla vastaavilla asioilla joulun tuloa, sieltä se aina tulee ja sitten saa olla ihanassa omassa rauhassa muutaman päivän kotosalla. Mutta on yksi asia josta osaan stressata joka vuosi ennen joulua ja ne on ne itsetehdyt lahjat ja joka vuosi se joulun tulo pääsee minut yllättämään, niin kävi nytkin!

Olen tykännyt tehdä pieniä joulumuistamisia joita on helppo postissa lähettää ystäville toiselle paikkakunnalle. Jo aikaisin syksyllä tiesin, että tänä vuonna tulen jatkamaan viime vuonna aloittamani teemaa eli jotain hyödyllistä ilman lahjapapereita. Ja nehän on patalaput, jotka sujahtaa näppärästi kirjekuoreen.

Patalappujen kankaat on pääsääntöisesti tänä vuonna käyttämistäni kankaista, joista aina jää jos jonkinlaista ylimääräistä suikaletta. Tämä on yksi mainio tapa päästä suikaleita eroon ja samalla lahjan saaja saattaa bongata jo tutun kankaan, jonka on saattanut nähdä jossain muussa tekeleessäni tänä vuonna. Suikaleita yhteen sovittamalla saa kivat patalappupohjat, toiselle puolelle laitoin yhdestä kankaasta palan, kankaiden väliin laitoin patalappuvanua. Lisäksi ompelin vielä lenkin kohdalle napin, joita tykkään useasti käyttää pikku koristuksina.Vielä tuossa olisi iso läjä keskeneräisiä patalappuja odottamassa kanttausta ja pahoin pelkään, ettei aika riitä, mutta josko sitä vielä jostain saisi nipistettyä sen muutaman ylimääräisen tunnin. Siinäpä se minun joulustressi sitten onkin. :-)

Nämä, kun vielä sujauttaa pikku kortin kanssa kivaan kirjekuoreen ja kirjoittaa siihen pienen maininnan, että "ei saa avata ennen jouluaattoa", niin näihin ei sitten tarvitse kääräistä mitään lahjapaperia.

Mukavaa joulun odotusta!

-Alvariina-
10 kommenttia:

 1. Pannulappu on kyllä hyvä pikkuinen lahja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ja näiden saajat tykkäsivät myös kovasti. :-)

   Poista
 2. Kauniita ja niin hienot sävyt. Kauniisti olet saanut nuo kantattua. Näitä pitää tehdä ensi vuonna. Pakkasin jo koneet kaappiin jouluksi, tosin pieni yllytys saattaa ne vielä palauttaa takaisin. Ihanaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kovasti olen opetellu tässä syksyn aikana tuota kanttausta ja nyt se alkaa sujumaankin. Ajattelin itsekin ensi joulua ajatelen ommella näitä pitkin vuotta, kun vaan sattuu tulemaan sopivia kankaita eteen. :-)

   Poista
 3. Onpa taidokasta ompelujälkeä. Ihan samoin teen, en paketoi kahteen kertaa postitettavia lahjoja, vaan kuoren päälle "varoitus" saa avata aattona :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :-) Mietin alkuun kuinka se pieni kaunis varoitus kuoressa tehoaa, mutta kyllä se vaan tehosi ja kuoret avattiin vasta aattona :-)

   Poista

Olisi kovin mukava jos jättäisit viestin vierailustasi.