tiistai 5. elokuuta 2014

Keittiön pieniä juttuja

Tässä viime aikoina olen keskittynyt keittiömme sisustukseen pienillä uusilla jutulla, jotka sinne olen tehnyt.

Kiertelen aika paljon kirpputoreilla, etsien pikku juttuja kodin sisustukseen. Viime talvena löysin kirpparilta alla olevan puisen pyyhenaulakon parilla eurolla.


Tokihan tämä ei ollut ollenkaan oikean värinen tämmöisenään, aivan liian väärän värinen meidän keittiöön... ;-) "Valkoista maalia pintaan, niin hyvä siitä tulee", tokaisin miehelleni tämän kirppurilla nähdessäni.  

No nyt tämä hyllykkö on odottanut uutta maalipintaa varastossa jokusen kuukauden... Onneksi yksi ilta minulle tuli maalari maalaa-olo ja sittenpä aloin työstää tätä hyllyä.. Vähän hiontaa, maalia ja hiontaa ja sehän tuli valmiiksi! 

Lopputuloksesta tuli rosoisen tasainen, joka oli enempi kuin parempi! :-)


Hyllykön yläpuolella oli sopivasti valmiina naula seinässä, niin sijoitin sinne rautalangasta väännetyn sydämen. Innostuin yksi ilta vääntämään rautalankaa ja mitäs muutakaan niistä tehdä kuin sydämiä... :-)
Kirppureilta tykkään ostella kaikennäköisiä ja kokoisia sini-valkoisia astioita, kun ne vaan on niin ihania ja niitä kyllä meiltä jo löytyykin... Mutta ainahan näitä toki lisää mahtuu sekaan lisää, eihän ne paljoa vie tilaa!


Verhoja olen pyöritellyt keittiössämme jo useaan otteeseen. Mutta aina tuntui, ettei mitkään ole hyvät. Joko väärän väriset tai malliset. Kunnes eräänänä sunnuntaina löysin kirpulta pitsillä koristellut laskosverhot ja mikä parempi näitä oli kaksi kappaletta! Hyvä hyvä, keittiössämme on se kaksi ikkunaa! :-) 

Alla olevassa kuvassa on keittiömme isompi ikkuna, johon kappa oli ihan hippasen liian lyhyt, voi ei.. 
No onneksi kangasjemmasani oli perusvalkoista puuvillakangasta, josta sitten ompelin ihan simppelit sivuverhot, jolla sain poistettua pituus ongelman ja mielestäni tuohon ikkunaan sopikin hyvin nuo sivuverhot. 


Ja molempien verhojen sivujen kiinnitykseen sopi hyvin pitsinauhoista tehdyt rusetit. Eihän pitsiä voi koskaan olla liikaa, eihän? :-)


Tässä alla kuva pienemmän ikkunan verhosta, johon se kävi ilman mitään fiksausta. 


Keittiössämme on päivittäin käytetyille astioille avohyllyt, jotka on niin ihanat ja kätevät! Mutta jo jonkin aikaa olen haaveillut niihin hyllynreunuspitsejä. 

Olen käynyt etsimässä oikeanlaisia pitsinauhoja kaupoista sekä myös netistä, mutta valmiit tuotteet eivät miellyttäneet ollenkaan. Eräs henkilö jo jokin aika sitten sanoi minulle, että virkkaa itse ne hyllynreunuspitsit?! Ei en kai minä sellaisia tekisi... 

Mutta kun aikaa kului ja oikeanlaisia ei löytynyt, niin mikä muukaan avuksi, kun meno lankavarastolle, oikean koukun etsintä ja mallin valitseminen ja virkkuuhommiin! Muutama ilta siinä meni ja nyt hyllynreunuspitsit on valmiit!  

Ja omasta mielestäni nyt hyllyt on sellaiset, kun niiden kuuluu ollakin. 

Näihin tunnelmiin.. <3 

-Alvariina-

2 kommenttia:

 1. Siis mikä homma noissa hyllynreunuspitseissä onkaan ollut??!!? Montako metriä yhteensä? Vaan on ne hienot! Varaudu vaan siihen, että joku haluaa ehdottomasti tilata sulta tuollaiset itselleen! Kuka tyytyisi muovisiin jäljitelmiin kun voisi saada noin hienot ja AIDOT!! - H

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos kauniista kommentista! Hyllynreunuspitsejä tuli virkattua yhteensä 3,6metriä. Olihan siinä
   hommaa, mutta kyllä kannatti omasta mielestä kyllä myös. :-) Juu kyllä nämä aina valmiit muoviset voittaa ja näin saa oikean paksuiset hyllyyn nähden.

   Poista

Olisi kovin mukava jos jättäisit viestin vierailustasi.