perjantai 18. lokakuuta 2013

Pieniä puhdetöitä..

Viime päivinä olen virkannut pussukoita, paljon pussukoita!


Pääasiallinen käyttötarkoitus varmaan näille pussukoille on "vanhanajan" sipulipussi. Mutta tokihan näitä voi käyttää moneen muuhunkin käyttötarkoitukseen, pienille lankakerille, hiusponnareille ja kaikenmaailman pikku nyssäköille ja tavaroille.

Näitä pussukoita olen virkannut bambu- ja puuvillalangoista, kunhan väri vaan on oikea. En tiedä mikä siinä on, että jos yrittää tehdä jostain sen värisestä langasta mistä itse ei oikein välitä, niin se tekeminen silloin tuntuu aina vaan yhtä hankalalle.. Joten useimmiten luonnollisestikin teen valkoisen, harmaan, sinisen sävyistä töitäni, ne omat lempparivärit. :-) Ja aina pitää olla ripaus vaaleanpunaista.

Näille pussukoille ei ole minulla mitään ohjetta, vaan malli hahmottuu aina sitä mukaa, kun virkkuukoukun ja oikean langan siihen hetkeen valitsen. Välillä pussukasta tulee vähän pienempi ja välillä vähän isompi.
Nämä yllä olevat tekeleet kaipaavat vielä nauhat ympärilleen, mutta niiden aika on sitten myöhemmin. Parempi säilyttää näitä jemmassa ilman nauhoja, niin ne ei sitten turhaan ryppyynnykään.

Pussukoiden lisäksi olen tehnyt tiskikukkasia muutaman kappaleen... Aiemmin tein näitä tiskikukkia netistä otetulla mallilla, mutta nyt olen päättänyt, tehdä oman tiskikukka mallin. No tässä projektissa kehitystyö on pahasti kesken, hyvin kesken.. Nämä muutamat mitä olen nyt tehnyt, niin olin alkuun tyytyväinen lopputulokseen, mutta nyt niitä hetken katselleena pari juttua niissä mua vaivaa, joten ei muuta kuin mietintämyssy uudelleen päähän ja uutta reseptiä miettiessä.. Näinhän se aina menee ensin pitää vähän kokeilla, testaa ja mutustella ennenkuin oikea resepti löytyy...

Tiedän kyllä, että keskeneräisiä töitä pitäisi esitellä, mutta näytänpä kuitenkin nämä hylätyt mallit teillekin. No nämä pikkuviat ei haittaa käytössä mitään, vaan ovat enemmän pieniä ulkoisia vikoja. :-)
Tässä alla vielä muutama kuva tämän hetken projektien lankatunnelmia, jotka tuossa piirongin päällä odottaa vuoroaan.Eli monta juttua pitää tehdä, ennenkuin nuo langat on käytetty joten ei muutakuin virkkuukoukku käteen ja taidanpa poimia seuraavaksi vaaleansinisen kerän. Katsotaan sitten myöhemmin tuleeko siitä pussukka vai tiskirätti..

Mukavaa alkavaa viikonloppua teille! 
Minä meinaan viikonloppuna haravoida, virkata, lämmittää tupaa ja tehdä kalakeittoa! :-)

                                  
-Alvariina-
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi kovin mukava jos jättäisit viestin vierailustasi.