keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Koti remontin keskellä...

Muutimme hetki sitten vanhaan 30-luvulla rakennettuun omakotitaloon "maaseudun" rauhaan. No tästä sitten heti arvatakin saattaa, että tekemistä riittää..
Tosin talo on sinänsä hyvässä kunnossa niin ulkoa kuin sisältäkin. Mutta kuitenkin ihminen aina haluaa kodistaan sen oman näköisensä.. Meillä suunnitelmissa oli, että muutetaan ensin, asutaan hetki ja kuunnellaan mitä kotimme haluaa itselleen tehtävän. Eli kaikki aikanaan kaikessa rauhassa.
Eihän siinä sitten niin käynytkään! Kaikki alkoi oikeastaan jo muuttopäivästä.. Runkopatja sänkymme ei mahtunut menemään portaikosta yläkerran makuuhuoneeseen, ei sitten muutakuin sänky alakerran kirjasto/ruokailuhuoneeseen, kunnes ostetaan uusi sänky jonka saa kasattua sitten suoraan makuuhuoneeseen ja ne kaikki muut kalusteet...
Tämä lähtökohta mielessä oli, kunnes mieheni sitten tuumasi, että kannattaisiko nyt kuitenkin tehdä yläkerran remontti ennenkuin sinne niitä uusia kalusteita hankitaan? Joo! Tietty niinhän se kannattaa tehdä! Aivan täydellisen oikea ajankohta, kun siellä ei nyt ole vielä mitään!!
Vähän suunnittelua, ideoitten hiomista ja sitten vaan tuumasta toimeen!
Suunnittelua... Hmm, aikalailla valmis idea oli mielessä ja sitten ne materiaalit.. Halusimme valkoiset lattiat. Piti löytää oikea materiaali, kuviointi ja sävy... Se löytyi. Täydellinen lattia meille, perus laminaattia valkoisen sävyistä ja puun kuviointi on harmahtava.
Sitten seinät.. Mitä haluamme? Joo ei tapettia, eikä mitään tehoste seinää. Kaikki seinät maalataan ja sävyksi kaunis harmaa.  Tästähän se soppa sitten syntyi! Haen rautakaupasta maalien näytelappuja joka ilta ja ei, ei sitä vaan löydy. Joko näytelapun sävy oli liian sinertävä, liian vihertävä tai muuten vaan liian jokin väärä vivahde sävyssä, mutta ei se oikea harmaa... Mutta sitten sekin löytyi, kun sai oikealta ammattilaiselta apua ja kas kummaa, vaikka olisin kaikki näytelaput kantanu kotiin en olisi löytänyt oikeaa sävyä, kun eihän sitä ollu julkisesti jaossa, ainoastaan rautakaupan omissa sävyvihkoissa oli meidän sävy. Kiitos paikalliselle rautakaupalle, kun antoi vihkosen kotiin lainaksi ja ongelma ratkaistu, oikea sävy löytyi!
Listat, oi listat..Kattolistan malli olikin valmiina, aiemmat omistajat oli tehneet oikein mainion valinnan alakerran kahteen huoneeseen ja sama malli sitten myös yläkertaan. Lattialista oli myös helppo valinta, valkoiset ja vähän korkeammat. Kun materiaalit saatiin valittua niin ei muuta kuin toimeen ja hommiin!
Nyt ollaan siinä tilanteessa, että remppa on valmis ja huonekalut viimeistä silausta siis kasausta vaille valmiit.. :-) Nyt on vaan niin hieno tunne, kun saadaan alakertakin sitten kuntoon ja kaikki paikalleen.
Tässä alla muutamia kuvia tämän projektin vaiheista, mutta todellinen lopputulos odottaa vielä hetkisen..

Listoja poistettu, mutta tässä lähtökohta remontille.

Lattiamateriaalia..
Seinissä uudet levyt ja nyt sitten odotellaan uutta käsittelyä
Ja nyt pohjamaalit seiniin!
Työmiehen kengät :-)
Pimeässä työvalo helpottaa työskentelyä
Vanha Singeri joutui työpöydäksi...
Valmis!!


Olenhan minä toki myös käsitöitäkin tehnyt, mutta näistä puuhasteluista sitten myöhemmin lisää.

Remontti terveisin <3
Alvariina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi kovin mukava jos jättäisit viestin vierailustasi.