perjantai 29. tammikuuta 2016

Käsityöpussukka vanhan tilalle

Minun entiselle matkakäsityöpussukalle tuli matkakilometrit täyteen jo aikaa sitten ja asiallehan oli tehtävä jotain. Halusin tehdä uuden pussukan lukkokehyskukkaron tyyliin, mutta isona versiona. Minulla olikin jemmassa yksi iso kehys, joka oli juuri passelin kokoinen tähän pussukkaan.

Ensin leikkasin pikku tilkkusia pienistä kankaanpalasista, joita oli jäänyt jäljelle aiemmista töistäni. Tilkkusia kun oli tarpeeksi paljon kasassa, niin asettelin ne ompelukoneen vierelle ja sitten vaan paloja yhdistelemään. Mitään säännönmukaisuutta tilkkujen sijainnille en tehnyt, ainoastaan katsoin tilkkua valitessa, että vierekkäinen pala ei ollut samanlainen.

Tällä tavalla sain kaksi kivan näköistä kangaspalasta ja en edes usko että millään asettelulla olisin saanut muuten tuollaista pintaa aikaiseksi. Pussukan sisävuoren ompelin sini-valkoruudullisesta kankaasta ja sisällekin sain pikku taskun ommeltua tilkuista, jotka jäi yli kun olin pussukan mallin kankaasta leikannut.Pussukasta tuli juuri oikean kokoinen, sinne mahtuu hyvin sukkapuikot, lankakerä ja toki se keskeneräinen työ. Ja nyt tuon pussukan tilkuista on kiva muistella töitä mitä olen aiemmin tehnyt. Kankaita joita olen käyttänyt pikku juttuihin, joita olen antanut ystäville ja rakkaille tai kangas josta olen tehnyt liinan omaan kotiin ja ne monet muuta tarinat kankaiden takana.


Nyt uusi pussukka on päässyt jo käyttöön ja katsotaan kuinka pitkään meidän yhteinen matka kestää.

- Alvariina -


7 kommenttia:

 1. Aivan ihana pussukka <3 Mä oon miettiny, et tekisin vanhoista t-paidoista jotka sisältää ihania muistoja, jonkinlaisen tilkkutyön, mut en oo niin kätevä ompeluhommissa ja tulee enempi virkattua ja kudottua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :-) T-paidoista tulisi varmasti vaikka tosi kiva peitto! Minäkin ennen vaan virkkasin ja neuloin ja vasta joku aika siten opettelin enemmän ompeluhommeleita ja se on kivaa vaihtelua virkkaus ja neuletöiden välissä.

   Poista
  2. Peittoa olen vähän miettinytkin. Pitää yrittää saada aikaiseksi :)

   Poista
 2. Oi, onpa ihana! Kyllä tuossa kelpaa käsitöitä kuljetella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :-) Ajattelin vielä tehdä tuolle hihnan, niin voipi sitten kesällä tarpeen tullen mennä tuon kanssa, kun sisätaskuun mahtuu just muut pakolliset tavarat.

   Poista
 3. Aivan ihana! Tosi kivoja kankaita olet löytänyt, etenkin tuo kettukangas! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :-) Kettukangas on kyllä ihana! Sitä oli aikanaan pakko ostaa, kun näin sen niin ensimmäisenä minulle tuli eräs tuttavani mieleen, jolle tein tuosta kankaasta pussukan. Onneksi kangasta jäi vielä myöhempiä projekteja varten. :-)

   Poista

Olisi kovin mukava jos jättäisit viestin vierailustasi.