sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Pieni vieminen

Piipahdin viikonloppu reissun verran äitini luona ja vein hänelle kukkasten sijasta ompelemani kangaskorin kestokukkasilla. En ollut aiemmin tehnyt tuollasia kangaskoreja ja näitä opettelinkin viime viikkoisella tilkkuleirillä. Kyllä, siellä pystyi tekemään muutakin kuin tilkkuja. :-) Koria voi käyttää molemmin puolin, joten helposti saa vaihtelua ja jos toinen puoli sopii sisustukseen toisella kertaa paremmin niin kääntö vaan ja taas on vähän eri sävyinen kori.

"Kukkaset" korissa oli tällä kertaa virkattuja juttuja. Turkoosi ja punertava tiskirätti, näitähän tarvitaan aina! Tiskirättejä virkkaan aina jemmaan ja näitä on sitten kiva viedä pikku viemisinä. Monesti huomaan, että nämä "rätit" ei ole mennyt siihen itse tarkoitukseen vaan paikka on löytynytkin pikku liinan virassa. Mutta sehän ei minua haittaa, tärkeintä että on käyttöä löytynyt. Ja tokihan niitä voi käyttää liinana tai vaikka leipäkorin alusena, on ne vaan niin moni käyttöisiä. Minulle ne on silti niitä tiskirättejä.

Tiskirättien lisäksi korissa oli virkattu astioiden kuivausalusta. Itse tuota en ole keksinyt, vaan muistan jo lapsuudestani, kun mummoni virkkasi kuivausliinoja, joiden päälle oli helppo laittaa isot kattilat ym. kuivumaan tiskipöydälle. Tämmöisen kuivausliinan olen jo vuosia sitten äidilleni tehnyt samalla mallilla mitä mummoni aikoinaan teki ja se oli jo sen verran käyttöä nähnyt, että nyt oli jo aika tehdä uusi pienellä uudistuksella. 

Virkkasin myös Lankavan Marketta-maton isommalla ohjeella liinan, ohje löytyy täältä. Itse en oikein tykännyt ohjeen ulkoreunaan kaarista, se oli jotenkin ei sopiva. Joten virkkasin ulkoreunan kaksi viimeistä kerrosta oman mielen mukaan simpukoita. Näin äidilläni viime vierailulla valko-vihreät verhot keittiössä, niin ajattelin tuon vihreän liinan sopivan hyvin hänelle vaikka keittiönpöydälle. Ja onneksi sain käytettyä tuota lankaa, kun en ymmärrä miksi olen mennyt vihreää lankaa edes ostamaan, kun se vihreä kuuluu niihin väreihin, josta itse en oikein pidä.. Mutta nytpä sille onneksi tuli käyttöä ja luulen, että teen vielä toisen jos kolmannenkin liinan tuosta vihreästä, sitä lankaa vielä riittää.

Nämä kaikki kun rullaa kivasti pystyyn korin sisälle, niin voi pienellä mielikuvituksen ripauksella nähdä kukkasia.
Onko suurempaa iloa kuin nähdä, että tekemistäsi jutuista pidetään ja nähdä, kun uusi tiskirätti on otettu käyttöön. Mutta nyt taas olen kotiutunut ja ihana vierailu on muistoissa mukana. Seuraavaa kertaa odottaessa! :-)

-Alvariina-


2 kommenttia:

Olisi kovin mukava jos jättäisit viestin vierailustasi.