lauantai 5. marraskuuta 2016

Ohje: Neulottu panta ja virkattu kukkanen

Julkaisin viime keväänä täällä blogissa jutun neulotusta pannasta nutturatukalle täällä, joka pitää korvat lämpimänä viileälläkin ilmalla. Jo tuolloin minulta pyydettiin ohjetta siihen, mutta ohjeen kirjoittaminen on minulla hippasen viivästynyt, kun olen ihan surkea ohjeiden kirjoittaja. Se ei minulta oikein luonnistu kovinkaan helposti. Voi kuulkaas, kun näkisittekään tuon minun käsityövihkoni tai ne loputtomat lippuslappuset joihin olen joitain omia juttuja yrittänyt itselleni jatkoa varten tallentaa, niin enhän itsekään mitään selvää niistä enää ota jos sitä vielä toisen kerran yritän tehdä. Sen vuoksi minulla tapana onkin, että jos teen jotain oman ohjeen mukaan, niin kyllä useampi sellainen on samannäköinen, mutta kyllä niissä aina jokin pieni eroavaisuus on ja sehän ei haittaa ollenkaan! Nehän on vaan sitä enemmän uniikkeja tuotteita.

Tosin enhän minä tähän pantaan ole itse mitään omaa tekniikkaa keksinyt, kun valepalmikko on jo vanha tuttu. Sekä googlettamalla löytyy useampiakin virkattujen kukkien ohjeita, mutta koska ne ei ollut minulle mieluisia, niin tässä kukkasessa on nyt sitten minun oma versio sellaisesta. 

Tähän alle olen kasannut ohjeen, kuinka saat tehtyä vastaavanlaisen yhdistelmän simppelisti ja valmista tulee nopeasti.Panta

Lankana käytin Novitan 7 veljestä lankaa, langankulutus n.45 gr, puikot 3,5mm

Aloitukseen luo 120 silmukkaa
huom! tällä silmukkamäärällä pannasta tulee rennon löysähkö ja toki huomioi oma kokosi. Silmukoiden määrää on helppo säädellä joten pannaan kokoakin voi helposti säätää oikeaan kokoon. Valepalmikko on kerrollinen 5 silmukalla.
 • 1.kerros; 2nurin, 3oikein, 2nurin, 3oikein, 2nurin, 3oikein..... Jatka näin loppu kerros
 • 2. ja 3.krs; neulo samoin kuin 1.krs
 • 4.krs; 2nurin, nosta 1silmukka neulomatta, neulo oikein seuraavat 2silmukkaa, vedä neulomatta nostettu silmukka neulottujen 2silmukan yli.... Jatka näin loppu kerros
 • 5.krs; 2nurin, 1oikein, langankierto, 1oikein, 2nurin, 1oikein, langankierto.. Jatka näin loppu kerros
Siinä se valepalmikon kuvio sitten onkin, jatka neulomalla tätä viiden kerroksen sarjaa niin syntyy ihana valepalmikko. Säätele pannan leveys oman makusi mukaan, minun pannassa on yhteensä 8 palmikko kerrosta.


Virkattu kukka

Lankana Novitan 7veljestä, virkkuukoukku 3,5mm
 • Virkkaa 82 ketjusilmukkaa.
 • Tee ensimmäinen pylväs kuudenteen ketjusilmukkaan. (Ensimmäiset 5ktjs on 1.pylväs+2ktjs)
 • Hyppää 2 ketjusilmukan yli ja tee samaan silmukkaan pylväs+2ktjs+pylväs. Tee näin ketjusilmukkaketjun loppuun asti
 • Virkkaa 6 pylvästä 2ketjusilmukan ketjuun, 1kiintosilmukka seuraavien pylväiden väliin, 6pylvästä 2ketjusilmukan ketjuun, 1kiintosilmukka seur. pylväiden väliin... Jatka näin loppuun asti. Viimeisten 6pylvään jälkeen tee kiintosilmukka 3ketjusilmukkaan.
 • Päättele langat ja nyt on kukan runko valmis.
Kieputtele kukka haluamaasi muotoon ja ompele kasaan ohuella langalla takapuolelta. Voit koristella kukan keskuksen napeilla, helmillä tai jollain muulla jos haluat, itse olen laittanut näihin pikku koristuksia. Voit myös laittaa takaosaan rintaneula hakaneulan, jolloin voit kiinnittää kukan haluamaasi paikkaan ja vaihdella helposti myös paikkaa hakaneulan avulla. Tai sitten voit ommella kukan suoraan kiinni pantaan.


Huh! Tässä nämä ohjeet on ja toivottavasti näistä on apua teille. Jos nämä on jotenkin epäselviä niin toki tarkennan näitä, jos jokin ei täsmää. Tämä on sellainen työ johon saa helpostikin kulutettua loppuja nytteröitä joita on saattanut jäädä yli jostain projektista. Varsinkin nuo kukkaset ei paljoa vie lankaa, niin sellaisen saa tehtyä pienestäkin nytteröstä.

Jouluun on vielä hyvin aikaa, niin tässä myös pieni joululahjavinkki, jonka voi sujauttaa vaikka ystävän lahjapakettiin.


-Alvariina-5 kommenttia:

 1. Hei wau, just mahti projekti mun teineille, ne kun ei halua pipoja suuremmin käyttää. Kiitos ohjeesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja ihana kun ohje passaa. :-) Nämä kyllä syntyy hetkessä ja varmasti teineille hyvä vaihtoehto pipolle.

   Poista
 2. Onpa nätti panta ja ruusukkeet myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nuo on kyllä kivoja käyttää ja erilaisilla väriyhdistelmillä saa kivoja piristyksiä pukeutumiseen. :-)

   Poista
 3. Kaveri oli tehnyt tämän pannaan ja suunnittelin käyttäväni samaa mallia myös tuubihuivissa.

  VastaaPoista

Olisi kovin mukava jos jättäisit viestin vierailustasi.