sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Piparkakkutalo

Menikö se joulu jo?
Kyllä se jo meni, mutta meillä oltiin eilen vielä sen verran joulutunnelmissa, että tehtiin piparkakkutalo! :-) 
Ai miksi ihmeessä meillä tehtiin piparkakkutalo vasta nyt? Tälle on hyvin looginen selitys.... Olen kyllä yleensä ennen joulua tehnyt piparkakkutalon, mutta viime jouluna en vaan jaksanut tai kerennyt tai viitsinyt tehdä sitä.
Ja nyt perjantaina mieheni tytär tuli meille vierailulle ja siinä illalla teetä juodessamme muistelimme aikaisempia vuosia kun olen tehnyt piparkakkutalon ja sitä on sitten syöty joulun jälkeen ja vielä paljon myöhemminkin kun olen laittanut hajotetun talon peltirasiaan joka on sitten unohtunut.... Tuona teehetkenä minulle muistui mieleen, että minullahan on pakkasessa osto piparkakkutaikina paketti ollut jo pidemmän aikaa. Ja tällä jonkin aikaa määrittelemällä tarkoitan kaksi vuotta pakkasessa ollut pakkaus. Kätevä emäntä säilöö pakkasessa piparkakkutaikinaa joulusta pääsiäiseen ja vielä juhannukseenkin, kun eihän sitä koskaan tiedä milloin sitä tarve tulee.. ;-) Joten siitähän me teemme piparkakkutalon ja ei muutakuin seuraavana päivänä tuumasta toimeen! :-) Kaapeista löytyi myös joitain koristelutarpeita ja päätimme, että teemme talon niistä aineksista mitä on.   
Talosta tuli ihanan persoonallinen ja päätimme, että se on ulkoilumaja piparkakkutalo. Ja olihan sitä taikinaa sen verran paljon, että saatiin vielä ihan normi pipareitakin syötäväksi asti.

Mutta nyt täytyy kääntää katseet jo kevääseen ja kai sitä on luovuttava ensi viikolla tulevana Nuutin päivänä noista joulukyntteliköistä jotka antavat valoa ja iloa ikkunanlaudalla.

-Alvariina-
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi kovin mukava jos jättäisit viestin vierailustasi.