tiistai 24. helmikuuta 2015

Viltti ja tohvelit

Olen viime aikoina ollut kovin salamyhkäinen tekemisistäni, mutta joskus on oltava hissukseen, kun lahjoja tekee.. :-)
Juhlimme perhepiirissä viime viikonloppuna rakkaan äitini syntymäpäiviä ja tein hänelle syntymäpäivälahjaksi virkatun viltin ja huovutetut tohvelit.Virkkasin viltin 7-veljestä langasta, ruudut on tehty erilaisilla ruutumalleilla. Mallit ruutuihin otin 200 virkattua ruutua-kirjasta. En tullut laskeneeksi kuinka monta erilaista eri ruumallia vilttiin virkkasin, mutta kyllä niitä useampi erilainen tuli. Osaa on vain yksi ja osaa vähän useampi. Toki sitten nuo isoäidinneliöt, jotka on aina joka toisena, joko yksivärisenä tai kirjavana. 

Värimaailmasta halusin rauhallisen, kuitenkin pienellä säväyksellä turkoosia.. En laskenut käytettyä langan määrää mitä vilttiin meni, mutta arviolta lankaa meni vähän yli kymmenen kerää. Mutta painava se ainakin on!


Huovutetut tohvelit tein Joki-langasta pesukoneella huovuttaen. Varren tohveleihin virkkasin jälkikäteen. Koskaan en ollut tämmöisiä tehnyt, mutta olen todella tyytyväinen lopputulokseen ja näistä tuli juuri oikean kokoisetkin.


Jouluna aloitettu urakka on nyt valmis ja olen niin iloinen, että sain nämä valmiiksi! Koska jouduin olemaan melkein pari viikkoa tekemättä yhtään mitään, niin meinasi tulla ihan hippunen kiirus, mutta onneksi oli myös yön pikkutunnit aikaa! Ja mikä tärkeintä, niin lahjansaaja tykkäsi lahjoista. <3

Nyt "pakko tehdä" projektilistalla on pari huivia virkattavana, joten ei muuta kuin niitä tekemään!

-Alvariina-
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi kovin mukava jos jättäisit viestin vierailustasi.