lauantai 16. toukokuuta 2015

Villatakki

Olen jo pidemmän aikaa halunnut tehdä itselleni villatakin joko neuloen tai virkaten. Mutta aina projektin aloitus on siirtynyt, kun olen yrittänyt ohjeita tavata ja ne on kuulostanut aina niin kauheen työläille tai vaikeille projekteille. Joo, ohjeista luku ei ole ennenkään ollut minun juttu. Teen mieluummin omasta päästä soveltaen.

Minulla jäi lankoja viimeisimmästä viltti projektista ja ne huusi mulle kovaa, että "tee meistä lisää isoäidin neliöitä!!" Juu ei, ei nyt, jotain muuta välillä.

No aloin sitten virkkaamaan näistä langoista ensin ilman mitään ideaa isoa kaitaletta ajatuksella, kyllä tämä työ jossain vaiheessa kertoo mihin alkaa taipumaan.. Ja niinhän se kaitale sitten muhi päässäni ajatukseen, tästä tulee villatakki!

Virkkasin ensin hartiat/hihaosan, jonka jälkeen aloin virkkaamaan vaakaraita osuutta. Ajatuksena ensin oli, että virkkaan hihat vajaa mittaiseksi, mutta muutinkin sitten mieleni ja jatkoin hihoja vielä vaaleansinisellä. Rinnuksen virkkasin pystyraitana, jottei olisi pelkkää vaakaraitaa.

Ja tuommoinen siitä sitten tuli!


Edestä ja takaa...Tosiaankin langat oli jämiä aiemmasta viltti projektista, mutta sen verran meinasi langat päästä loppumaan, että tuon viimeisen pystyraidan ruskeanharmaa osuutta varten, jouduin käymään ostamassa yhden kerän lankaa lisää.

Ja sen verran lanka muutenkin oli hilkulla, että jouduin purkamaan yhden pitkän villasukan joka oli projekti vaiheessa sekä yhden toisen kuviovillasukan myös joka sekin oli vielä projektina... 

Mutta hyvä näin, sain langat riittämään tähän ja onpa pari muutakin sukka projektia vähemmän, kun ei ole enää lankoja tuhottavana. :-)
Onnellinen ja ylpeä villatakin omistaja. Kyllä minä tällä ilkeän kauppaan lähteä. Ja tämä oli niin kiva tehdä, että taidanpa tehdä toisen yksivärisenä myöhemmin. :-)


- Alvariina-7 kommenttia:

Olisi kovin mukava jos jättäisit viestin vierailustasi.