sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Joulusukat

Vielä joululahjoja, yrittäkää vielä jaksaa lukea näitä joulujuttuja. Tänä vuonna vaan suurin osa lahjoistani oli niitä itsetehtyjä, niin pilkon näitä nyt omiin postauksiin jottei tule yhtä megapostausta, jota kukaan ei jaksa lukea loppuun asti.

Elikkäs olin haaveillut pidemmän aikaa tehdä joulusukkia, niitä joita näkyy aina amerikkalaisissa elokuvissa roikkuvan takan reunalla. Ja niitähän sitten tekemään! Apuja näihinkin joulusukkiin sain marraskuisella viikonlopun ompeluleirillä, se oli kyllä tehokas viikonloppu! Elikkäs joulusukat..

Kaava? Valmista kaavaa joka olisi miellyttänyt silmääni en löytänyt, joten oli otettava google avuksi, josta mallia hakea. Oikean mallin löydyttyä, piirsin sen ääriviivat iPadin näytöltä kaavapaperille, jota lähdettiin suurentamaan kopiokoneen avulla oikeaan kokoon. Loppujen lopuksi ei riittänyt enää yksi A3 arkki vaan piti jo ottaa käyttöön lisää apupaperia ja sitten alkoi löytymään oikean mallinen sukka.

Kankaaksi valikoitui puna-valkoruudullinen kangas ja vuorikankaaksi laitoin harmaa-valkoruudullista kangasta. Tokihan pientä koristusta näihinkin piti saada eli toiseen laitoin sydännauhaa ja pellavakankaasta leikatun tähden ja toiseen joulun toivotus nauhaa ja itse virkkaamani koristuksen. 

Nämä kaksi sukkaa ennätin nyt täksi jouluksi tehdä ja ehkä sitten ensi jouluksi ompelen myös omaan kotiin sukan jonne laittaa vaikka postin tuomat joulukortit.


Sukkien sisälle sujahti viime postauksessa nähtyjä pussukoita, villasukat, tiskirätti ja muita pikku juttuja. 

- Alvariina -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi kovin mukava jos jättäisit viestin vierailustasi.