sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Luukku 11. Joulun lahjojen paketit

Osallistun tänä vuonna Facebookin ihanan Käsityöblogit-ryhmän joulukalenteriin, jossa joka päivä käsityöbloggaaja julkaisee joulukalenterin luukun. Tänään on minun luukkuni päivä sekä Eilen tein -blogin päivä. Eilisen luukun teki Craft Candidate ja huomisen luukun julkaisee Uutta vanhaa käsin tehtyä kaunista. Käykäähän tutustumassa myös muihinkin joulukalenterin luukun blogeihin, niistä löytyy vaikka mitä kivoja jouluisia ideoita.


Itse halusin, että joululahjat, joita tänä jouluna annan lahjaksi, niin niissä olisi jokin toinen pakkausmateriaali, kuin joulupaperi. Vaihtoehtoina toteuttamiseen oli muutama ehdokas, mutta lopulta päädyin ompelemaan ihan perus kangaskasseja joissa on vuorikangas ja sisällä on pieni tasku.

Näihin kasseihin olen voinut käyttää kaikenmaailman jämäkankaat, myös ne kaikista pienimmätkin tilkut joita jää aina jäljelle. Aloin vaan ompelemaan suikaleita ja mini paloja yhteen ja ne ompelin sitten kiinni toisiinsa ja siinä samalla alkoi hahmottua minkälainen kassista tulisi. Enempää en suunnitellut lopputulosta vaan kassin ulkonäkö hahmottui itsellenikin pikkuhiljaa sen valmistuessa. Vuorikankaat ei ole tilkuista kasattu, ne ompelin yhdestä kangaspalasesta. Jokaisesta kassista tuli eri kokoinen, mutta niinhän ne lahjatkin on erilaisia ja kokoisia.


Hetken aikaa jouduin miettimään, kuinka saan kassista edes vähän sen mallisen, että se muistuttaisi lahjapakettia, mutta sitten hoksasin, että rullaan kahvat ja ylimääräisen osan kivasti rullalle, jolloin se muistuttaa enemmän pakettia, eikä ole vaan epämääräisen näköinen  möhkäle. 

Koska tässä on samalla myös tarkoitus ylimääräisen roskan vähentämisestä, niin enhän tietenkään voinut käyttää näihin mitään valmista lahjanauhaa. Joten tämän lahjanauha asian ratkaisin ketjusilmukoista virkatulla nauhalla. Eli samalla sain käytettyä myös jämälankoja pois, joten ei huono juttu ollenkaan. 

Mielestäni näistä kasseista tuli tosi kivoja ja toivottavasti myös tämä ilahduttaa lahjan saajaa jatkossakin vaikka kauppareissulla muovikassin sijasta tai varakassina matkalla. Tällä viikollahan julkaistiin, että Suomen Luonto -lehti on valinnut tämän vuoden turhakkeeksi muovikassin. Joten ehkäpä nämä lahjakassit osaltansa vähentävät muovikassien kulutusta ensi vuonna.Pienenä vinkkinä voin kertoa, että tämmöisen kassin ompeleminen ei kestä kovinkaan kauaa, niin näitä ennättää ommella vielä vallan mainiosti joulupaperin korvaajaksi, jos niin haluaa. Näihin kasseihin saa kulutettua tosi hyvin kankaat joita muuten ei tulisi käytettyä, niin samalla saa väljyyttä myös kangasjemmoihin. Tai tämmöisen kassinhan voi antaa vaikka pelkästään lahjaksi jos sen taittelee kivasti ja väliin sujauttaa esimerkiksi suklaalevyn ja sitoo paketin kauniisti langalla yhteen.. 

Oikein mukavaa sunnuntaita! 


-Alvariina-


14 kommenttia:

 1. Hienoja töitä! Mukava tapa käyttää kangastilkkuja. Täytyypä tehdä itsekin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :-) Tämä on kyllä yksi oivallinen tapa käyttää loppuja kangaspaloja.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitti! :-) Tämä tuottaa itsellekin paljon iloa, kun ei tule sitä lahjapaperisilppua jota sitten kerätään lattialta, kun lahjat on avattu.

   Poista
 3. Tulipa niistä nättejä paketteja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Näiden lopputulos yllätti itsenikin positiivisesti! :-)

   Poista
 4. Hieno idea ja varmasti mieluisampi paketin kuori kuin paperi! Kauniita ovat kaikki.

  VastaaPoista
 5. Mahtavia!! Nerokas tapa käyttää tilkkuja. :) Kiitos osallistumisesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli ilo saada osallistua tähän kalenteriin! :-)

   Poista
 6. Ovat todella kauniita! Tänä jouluna en enää ehdi kasseja tehdä, mutta pitää laittaa idea talteen ensi joulua varten.

  VastaaPoista
 7. Kiitos! :-) Kiva jos idea miellyttää! Ja tätä voi käyttää vuoden aikana muihinkin lahjajuttuihin. Itse ainakin ajattelin hyödyntää tätä myös joihinkin synttärilahjoihin.

  VastaaPoista
 8. Yleensä paras lopputulos tuleekin, kun ei liikaa suunnittele tikkujen järjestystä :D Kauniita ja toivottavasti pääsevät kassit käyttöön monta kertaa vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Mitä olen kassien saajilta kuullut kommentteja, niin jokainen tulee vahvasti käyttöön ja jokaiselle on käyttötarkoitus jo löytynyt. :-)

   Poista

Olisi kovin mukava jos jättäisit viestin vierailustasi.