sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Neulottu pannunalunen+ohje

Minulta pyydettiin erääseen juttuun keksimään jokin simppeli käsityö, jonka kuka vaan osaa tehdä. Hetken mietin, että mikä olisi tarpeeksi simppeli, joka ei paljoa vaadi ja sitten keksin tämän neulotun pannunalusen. Tein tämän pannunalusen kaksinkertaisesta matonkuteesta, jolloin tämän päälle voi laittaa kuumemmankin ruoka-astian. Ja taas sain huomata, että ne yksinkertaisimmat jutut on niitä kauneimpia.

Samalla tässä on viime hetken joululahjavinkki, jonka ennätät tehdä vielä hyvin valmiiksi ja tarpeen mukaan laittaa vielä postillakin menemään.


Tässä ohje neulottuun pannunaluseen:

Tarvitset: n.175 gr matonkudetta, paksut neulepuikot (koko 8-10mm), napin, parsinneulaa ja lankaa

Luo tupla kuteella 13 silmukkaa ja neulo kaikilla kierroksilla oikeaa neuletta. Neulo niin monta kerrosta, että työ on neliskanttinen ja päättele. Jätä kudetta n.15cm ennenkuin leikkaat sen, näistä saat ripustuslenkin. Asettele ripustuslenkkiä varten jätetyt kuteet kulmaan ja ompele ne kiinni parsinlangalla. Onpele siihen kohtaan vielä nappi koristukseksi ja valmista on!

13 silmukalla tästä tuli n.17x17cm kokoinen, jos haluat tehdä suuremman niin lisää vain silmukkamäärää ja neulo enemmän kerroksia, tätä voi säätää ihan mielinmäärin pienilläkin muutoksilla.
Jos sinulta ei löydy kotoa matonkudetta, niin sitä saa nykyään ostettua pienissä kerissä jo useammasta marketistakin. Ja sellainen pikkukerä on helppo käyttää, kun siitä pystyy aloittamaan suoraan tekemisen ja voi unohtaa vyyhdissä ostetun kerimisen ja kuteen selvittelyn. 


Voi apua joulu on jo ihan kohta ja minulla on vielä niin monta juttua kesken, että ihan kohta meinaa paniikki tulla, kuten joka vuosi käy! Koska mä opin ennakoimaan niin paljon, että tätä paniikkia ei tulisi! Vai onko tämä kiire saada kaikki valmiiksi, osa sitä joulun odotusta?

-Alvariina-8 kommenttia:

 1. Tosi tyylikäs! Harmaa on kaunis väri ja tuo graafinen pinta näyttää niin upealta. Yksinkertainen on kaunista, kuten sanoit itsekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marle! :-) Tuosta tuli kyllä niin kiva, että menikin joulupakettiin... Joten jossain vaiheessa täytyy tekasta itsellekin tuollainen.

   Poista
 2. Facebookin kautta löysin tänne blogiisi ja täytyykin heti lisätä tämä lukemistoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiva kun olet löytänyt blogini ja tervetuloa! :-)

   Poista
 3. Kiitos ohjeesta! Tämä on nyt tekeillä. En kerinnyt kokeilla ennen joulua, niin näitä lähtee sitten vasta ensi joulun lahjoiksi ja myyjäisiin. Virkattujen kukkien ohjetta koitan seuraavaksi, meinasin osan tehdä heijastinlangasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä! :-) Kiva kun olet löytänyt ohjeeni. :-)

   Poista
 4. Näppärältä kuulostaa ja sinulla on niin tasainen neulekäsialakin, että *huokaus*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, tuo on kyllä näppärä :-) Käsiala on vuosien työn tulos ;-)

   Poista

Olisi kovin mukava jos jättäisit viestin vierailustasi.