torstai 18. syyskuuta 2014

Syksyn satoa..

Hei vaan!

Syksy on saapunut ja muuttolinnut tekee lähtöään. Luonnon vihreys muuttuu ruskaksi ja illat hämärtyy aiemmin.. Voih... Syksyn lapsena tämä on minulle sitä mieluisinta vuodenaikaa. Tähän aikaan vuodesta on niin ihana kuljeskella metsässä ja samalla etsiä sieniä. Muutaman sieniretken olemme ehtineet tekemään ja kyllähän sitä satoakin on tullut! Nyt on sieniä säilötty talveksi. Toki toiveena on vielä yrittää ennättää päästä sienimetsässä käymään...

Pihallamme on luumupuu, joka on tuottanut aivan uskomattoman suuren sadon! Luumuja on tullut syötyä yllinkyllin, on ne vaan niin hyviä!! Luumuja on niin paljon, että ajattelin tehdä niistä myös hilloa.. Siinä se urakka vasta olikin! Jos olisin tiennyt, kuinka iso homma kivien ja kuoren poistaminen on, niin olisin harkinnut vielä toisen kerran, kannattaako hillon teko puuhiin ryhtyä... Mutta nyt kun hillo on valmis ja ensimmäiset maistiaiset on otettu, niin oli kyllä kaiken vaivan arvoinen homma! :-)

Käsitöitäkin olen kyllä tehnyt, mutta muutamasta voin nyt vaan kertoa teille nyt.. Koska tuo joulukin lähestyy, niin olen jo aloittanut lahjojen teot, joten niistä ei sen enempää.. ;-)

Mutta tässä alla jotain mitä nyt olen tehnyt heti käyttöön tai tarpeeseen.

Olen ihastunut hattumalliin, jossa on tupsu ja pikku lippa. Halusin tehdä sellaisen pipon virkattuna versiona.. Koskaan en ollut pipoa virkannut, mutta pitihän sitä yrittää! Langaksi valitsin Novitan 7 veljestä langan ja nro.4 virkkuukoukun ja ei muutakuin pylväitä tekemään! Ja tuollainen siitä piposta sitten tuli. Virkkasin vielä lipan ylle erillisen nauhakaistaleen ja kiinnitin sen päihin napit, sai vähän väriä lisää, kun teki tupsun ja nauhan eri värillä.

Tämä pipo on itselleni ja kyllähän pipoa kohta tarvitsee, jos sääennusteisiin on uskominen!


Ja tämä pipo on äidilleni. Tätä oli hiukan vaikea tehdä, kun tarvitsi olla pienempi mitä omani. Mutta onnistuihan se tämäkin, muutaman yrittämisen ja purkamisen jälkeen.Ostin kirpputorilta jokin aika sitten kauniit sinikuvioiset pitkät sivuverhot. Kun näin kankaan, niin tiesin, että en tule niitä veroina käyttämään, vaan koska kangas on niin kaunis, niin ompelen niistä koristetyynyt. 
Tämäkin oli homma mitä en ollut koskaan tehnyt, nimittäin tyynyliinoja ompeleminen. Hetken mietin kuinka kannattaisi tehdä, kun en haluaisi vetoketjua ommella, niin päädyin tuollaiseen läppäsysteemiin, vai miksikä tuota sitten kutsutaankaan. Mielestäni tyyny kaipasi vielä jotain pientä koristetta, niin ompelin läpän yläpuolelle vielä pitsinauhan. Tyynyliinoista tuli juuri sellaiset kun ajattelinkin ja olen tosi tyytyväinen lopputulokseen! Kangasta jäi vielä jäljelle, joten katsotaan teenkö vielä näitä päällisiä lisää vai mitä keksinkään siitä tehdä..Tämmöisiä tällä erää, nautitaan nyt kauniista syyspäivistä. :-)

-Alvariina-


PS.
Ja koska tekstin alussa oli jo säilömisestä puhetta, niin vielä tähän loppuun laitan kuvan "Treffipurkista ". 
Minulla ja miehelläni oli jokin aika sitten hääpäivä ja annoin hänelle tuon lahjaksi. Purkissa on 12.treffit tulevalle vuodelle. :-) otamme sieltä joka kuukausi yhden rullan ja siitä sitten selviää minkälaiset treffit meille sitten tuleekaan. Aiheet on helposti toteutettavissa ja osa ihan arkipäiväisiäkin asioita, mutta kuitenkin yhteistä aikaa tavalla tai toisella. Hauskaa vai mitä? ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi kovin mukava jos jättäisit viestin vierailustasi.