sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Oma viltti

No niin, nyt on viltti valmis josta aiemmin jo kirjoittelinkin.. Eli nytteröistä (=jämälangoista) kaikki sai alkunsa, mutta taas se nälkä kasvoi syödessä ja olihan se ostettava lisää lankaa juuri tätä vilttiä varten.. Tarkkaa langanmenekki määrää en laskenut, mutta uskallan arvata, että ainakin se kymmenisen kerää eri värisiä 7 veljestä keriä tähän hupeni.

Alla kuva, mikä oli siis alkuperäinen suunnitelmani. Yhdistäisin palaset yhteen takaapäin virkkaamalla, kuten aiemminkin olen tehnyt. Mutta halusinkin kokeilla itselleni jotain uutta tapaa ja virkkasinkin sitten pylväillä yhdistellen viltin kasaan ja voi että projekti kasvoikin sitten työllisesti että koollisesti! 


Pääteltäviä lankoja oli ihan yli paljon ja niitä kertyikin sitten tuollanen puolen litran kokoinen lasipurkki.. Ja koska mitään ei pidä heittää pois, niin nuo käytetäänkin sitten myöhemmin jonkin pikku projektin täyte materiaalina.


Ja valmista!! Kuvaus apulaisena tällä kertaa toimi nuorempi kissamme Niilo. No toki molemmat kissat ovat olleet oikein ahkerina apulaisina koko projektin ajan, niin suotakoon toisen heistä päästä kuviinkin asti. :-)


Reunaa mietin jonkin aikaa mitä sille tekisin. Joten päädyin virkkaamaan simpukka kuviolla reunuksen suoraan pylväisiin kiinni. Ja kyllä se noinkin toimii, vaikkei simpukoiden alla olekaan yhtenäistä pylväsriviä tai kiintosilmukoita. Neliöitä tässä viltistä on 96kpl Ja kokoa tälle tuli n.115x175cm, hyvä näin! Alkuperäinen ajatukseni oli siis tehdä viltti joka juuri peittää jalat sohvalla ollessa, mutta nyt pääsenkin ottaa vaikka päiväunet tämän alla.


Niilo päättikin sitten testata kuinka unet maistuu valmiin viltin alla. <3


Nyt kun tämä maaliskuun alussa aloitettu projekti on valmis, niin olen lopputulokseen oikein tyytyväinen. Ja todellakin, tämä viltti on omaan kotiin käyttöön. Useampi viltti tässä on tullut tehtyä, mutta kaikki on ollut lahjoja. Joten nyt on kiva, kun on sitten itselläkin tämmöinen virkatusta neliöistä kasattu viltti. :-)

Ja sitten seuraavaa projektia... Täysin tarkkaa suunnitelmaa ei vielä ole, mutta jotain voisin kokeilla tuosta Sydämellisiä lahjoja neuloen-kirjasta jonka jokin aikaa sitten tulin ostaneeksi.


Mukavaa sunnuntain jatkoa!

-Alvariina-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi kovin mukava jos jättäisit viestin vierailustasi.