tiistai 22. heinäkuuta 2014

Raparperi askartelua

Raparperi mikä ihana kesä herkku! Siitä saa tehtyä ihanan herkullisia leivonnaisia ja monia muita makeita herkkuja.

Minä halusin kokeilla hyödyntää myös raparperin lehdet. Olen nähnyt täällä nettimaailmassa juttuja, kun on valettu pihalaattoja raparperinlehtiä käyttäen, jolloin laattaan tulee upea raparperin lehden muoto.

Tein näitä ensi kertaa jo jokin aika sitten ja nyt sitten heti loman ensimmäisenä päivänä jatkoin näiden tekemistä, kun tuo meidän raparperi puskee uutta sen mitä kerkee. :-)


Ei muuta kuin tuumasta toimeen! Raparperinlehdet keräsin ja toki varret tuli hyötykäyttöön.. 

Sitten tarvittavat materiaalit ja työkalut esille. Ainoa mitä piti ostaa oli tuo sementtilaasti ja hengityssuojain. Muut tarvikkeet sain mieheni jemmoista. :-)


Tähän projektiin siis tarvitsi sementtilaastia, putsikauha(toki mikä tahansa lasta tai mini lapio tähän käy), ruokaöljyä ja suti jolla öljyä levittää lehden päälle "muottiöljyksi", vettä sekä suosittelen käyttämään hengityssuojainta, massan teon aikana.


Sitten vaan massan tekoon... Koskaan en ollut tällaista tehnyt, joten mieheni opasti alkuun ja siitä se sitten lähtikin sujumaan!


Raparperinlehdet valmiina. Lehdet on hyvä laittaa suojatulle alustalle, jolla estää mahdolliset ylimääräiset sotkut.


Massan kannattaa olla tosi jämäkkää, jotta ei lähde valumaan vaan pitää hyvin muotonsa


Ja tässä näitä nyt sitten on. Kuivumisen ajaksi on hyvä laittaa jokin muovi näiden päälle, jottei massa pääse kuivumaan liian nopeaan.


Kun lehdykät oli kuivuneet ei muuta kuin kääntö ympäri ja lehtien pois repiminen. Tässä alla valmiita laattoja. Nyt raparperilaattapolku johdattaa kävelijän leikkimökille.


Koska osa lehdistä oli sen verran pieniä ettei niitä viitsinyt laittaa polulle laataksi niin voihan näitä käyttää myös pannun alusena tai pienenä tarjoilualusena.
Mukavaa helteisen viikon jatkoa ! :-)

- Alvariina -Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi kovin mukava jos jättäisit viestin vierailustasi.