keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Tilkkupeitto

Mielestäni tilkkutyöt ovat aivan ihania, oli sitten kyseessä peitto, tyyny, kassi tai vaikka patalappu. Itse en ole ollenkaan tehnyt tilkkutöitä, jollei tähän lasketa sitä yhtä tyynyä, jonka olen joskus aikoinaan koulun käsityötunneilla tehnyt.

Tavoitteenani ja haaveissani on jo pitkän aikaa ollut tehdä tilkkutyö tai siis opetella tekemään tilkkutöitä. Yksi ilta aloin leikkurilla leikkaamaan tilkkuja kangasvarastoni kankaista. Yritin valita kankaat saman sävyisiä tai kaltaisia, jotta saisin työstä rauhallisen näköisen. Joskin tavoitteeni alunperin oli tehdä simppeli kauppakassi, mutta kuinkas sitten kävikään? Siitä tuli tilkkupeitto. :-)

Tätä ei voi kutsua tilkkutäkiksi, koska tämä on ohkanen. En laittanut kankaiden väliin mitään välikangasta/vuorta. Mutta tämmöiselle ensikertalaiselle oli jo ihan tarpeeksi saada päälikangas ja takakangas kohtaamaan ja ommeltua siististi yhteen. Välttämättä tuota peittoa ei kannata tarkastella ihan hirmu läheltä, koska ihan kaikki risteyssaumat ei kohtaa keskenään, muutamia parin millin heittoja tuolla on, mutta päätin antaa ne itselleni anteeksi! Minähän vasta harjoittelen tätä tilkkuilua.Ja juuri kun aloin kuvaamaan tätä peittoa, niin heti paikalle saapuikin Niilo kissamme. No pakkohan hänet oli ottaa osaan kuviin mukaan, kun olihan molemmat kissat ahkerina apulaisena myös peiton teko vaiheessakin. Ja ainakin hetkellisesti tämän peiton paikka tuleekin olemaan kissojen nojatuolin suojana.

Nyt nälkä tilkkuiluun kasvoi peiton edetessä, niin josko nyt seuraavaksi tekisin sen kassin? :-)

- Alvariina -
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi kovin mukava jos jättäisit viestin vierailustasi.