perjantai 18. marraskuuta 2016

Ommellut pussukat

Mitä tehdä, kun kädet on niin kipeät, että et pysty neulomaan tai virkkaamaan? No ompelet tietysti! Minun piti pitää muutaman päivän käsien lepuutushetki joten ajattelin, että se oli hyvä hetki ommella perus pussukoita, jotka tuli suoraan tarpeeseen ja jonkin aikaa ajatus niistä oli jo päässäni muhinut.. 

Olin jo pidempään halunnut ommella työläppärilleni napakan pussukan, vaikka se kulkeekin omassa kassissansa, niin halusin kuitenkin sille oman suojansa. Ja sitä sitten tekemään! Ompelin myös toisen pussukan, jossa on hyvä kuljettaa kalenteria, kyniä ja muita tarvittavia papereita. Nyt näilläkin tavaroilla on oma paikkansa.

Kangasvarastojani katsellessa huomasin, että siellä ei ole mitään mieluisaa kangasta niin paljoa, että se olisi suoraan yksistään riittänyt siihen mitä pussukkaan kangasta tarvitsin, joten ompelimpa pussukat sitten tilkkukaitaleista, käyttäen niitä mieluisia kankaita. Tosin kaitaleistakin tehtynä osa kankaista ei oikein meinannut riittää, tuo pikku sinikukkanen kangas oli niin vähissä, että jouduin käymään ns. jämäkangas purkillani, jossa on ne pienet kangaspalaset, mutta joita voi vielä käyttää pikkuisiin tilkkujuttuihin. Ja nyt se tarve tuli ja onnekseni löysinkin sieltä juuri sen tarvittavan kahdeksan sentin mittaisen kaitaleen, jotta pystyin tekemään pussukan kokonaan valitsemillani kankailla. Näissäkin kankaissa on jotain vanhaa, jotain uutta ja vähän jotain kierrätettyä. Laitoin väliin kunnon vanuvuoren, niin näistä tuli tukevammat, kuin mitä olisi tullut pelkkiä kankaita käyttäen. Ja toki minun piti ommella pitsikaitaleet tuomaan näihin lisää pientä söpöysmaustetta.

Kun pussukat oli valmiina, niin huomasinkin, että jo kauan sitten ompelemani pikku ruutupussukka sopii näiden kaveriksi mainiosti, niin se saikin sitten roolinsa olla laturin ja hiiren kotina. Joten nyt on sitten kaikki tarvittavat työjutut omissa suojissansa.On ne aika herkkiä, mutta niin ne saa ollakin. :-) 

Tähän loppuun vielä täytyy mainita tänään Tampereella käynnistyneet Suomen kädentaidot 2016 messut, lisätietoa täällä. Pääsitkö jo tänään käymään siellä tai oletko viikonloppuna menossa sinne? Minä olen menossa sinne huomenna ja olenkin siellä tänä vuonna blogistina, joten pääsette lukemaan messut minun näkökulmasta sitten siellä käytyäni. 
On niin hienoa päästä sinne katselemaan ihania juttuja, uusia tuulia, tekemään hankintoja sekä päästä tapaamaan muita käsityöbloggareita.  Nähdään siellä! 


-Alvariina-Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi kovin mukava jos jättäisit viestin vierailustasi.