torstai 10. marraskuuta 2016

Virkattu viltti pienelle prinssille

Minun oli jälleen kunnia saada virkata vauvalle vaunuviltti. Tämä viltti tuli perheeseen jonne olen aiemminkin vaunuviltin virkannut. Tälläkin kertaa sain vapaat kädet toteuttamiseen mallin ja värien suhteen. Suunnittelua auttoi, kun sain tietää, että poikavauvalle viltin tekisin, siis käyttäisin ainakin vähän sinisen värejä. Sain myös tietää, että vaunut ovat harmaan sävyiset. Näistä tiedoista nappasin värimaailman viltin sävyihin.

Halusin tehdä virkata viltin jostain ihan muusta mallista kuin ikisuosikistani isoäidinneliöstä. Pitkän ja hartaan etsimistyön jälkeen löysinkin Pinterestistä neliömallin jolla ehdottomasti halusin viltin toteuttaa. Mallin värisävyt olivat hyvin lähellä sitä mitä olin alkuun ajatellutkin, joten työtä oli sitten helppo lähteä toteuttamaan. Neliömalli olikin loppujenlopuksi yksinkertainen toteuttaa ja sen virkkaamisen oppikin helposti ulkoa.

Palasten virkkaaminen taisikin olla se nopein ja helpoin osuus. Seuraavaksi minun piti miettiä kuinka haluan yhdistää palat toisiinsa kiinni? Vaihtoehtoja on kuitenkin useita ja tällä kertaa päädyin virkkaamaan palat yhteen kiinni takareunasta. Palojen yhdistämisen jälkeen jouduin päättämään, kuinka reunan toteutan? Alkuperäinen suunnitelmani oli, että olisin virkannut reunaan vielä jokaista väriä kierroksen sopivalla rytmillä, mutta kuitenkin hylkäsin sen ajatuksen, reunasta olisi tainnut kuitenkin tulla turhan levoton. Ja näin viltin valmistuttua huomasin, että tein oikean päätöksen virkkaamalla reunan kerrokset pelkästään harmaalla päävärillä. Virkkasin vielä reunan koristukseksi simpukkareunan. Näin valmistui viltti pienelle ihanalle alkutalven poikavauvalle.

Kun näin viltin valmiina, niin huokaisin syvään, en helpotuksesta vaan siitä, että kuinka kaunis siitä tulikaan. Olen tähän vilttiin erittäin tyytyväinen ja myös iloinen siitä, että kun lähdin hakemaan uutta neliömallia, niin jaksoin etsiä sitä niin kauan kunnes löysin juuri sen täydellisen mallin, joka oli sen tapainen mitä olin mielessänikin ajatellut.

Koska on kyseessä vaunuviltti niin käytin Novita 7veljestä lankaa
Koukku 3,5mm, langankulutus 592gr
Valmiin viltin koko 70x84 cmNäettekö palojen vaaleansinisissä kerroksissa samaa kuin minä, ihan kuin rivi pieniä sydämiä. <3 


-Alvariina-

4 kommenttia:

  1. juu, sydämmiä ne on! Kaunis peitto, ihana antaa ja saada tuollainen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. <3 Kiitos! Tuollaisia on kyllä ihana tehdä ja antaa niitä eteenpäin. :-)

      Poista

Olisi kovin mukava jos jättäisit viestin vierailustasi.