tiistai 13. joulukuuta 2016

Langanystävän kranssi

Noin pari vuotta sitten tapahtunutta.. Näen jossain käsityösivustolla kranssin tehtynä lankakeristä, samalla hetkellä päähäni iskostui ajatus "minäkin haluan tehdä tuollaisen!! Heti nyt välittömästi!! Tuo on niin ihana!!"

..Aikaa meni tähän hetkeen asti, kun ajatuksissani pyörinyt kranssi lankakeristä tuli ajankohtaiseksi, mutta nytpä se on tehty ja valmis. Joskus jotkin työt pyörii ja pyörii ajatuksissa, mutta se toteutus vaan viivästyy, kun tulee jotain muuta tekemistä jotka täytyy tehdä ensin, mutta kyllä ne mielessä pyörivät työtkin aina aikanaan tulee tehtyä. Kuten nytkin kävi näin. 

Minulle on taas kertynyt tosi paljon nytteröitä (= jämälankoja), joten niistä sain tehtyä mieluisan kranssin. Ostin valmiin kranssipohjan jonka ympärille aloin keriä tekemään. Toki lankapiheys iski ennen kuin aloin pyörittelemään sitä ensimmäistäkään kerää. Joten lankaa säästääkseni pyöritin ensin foliosta palloja joiden ympärille pyörittelin lankaa. Sitten kun lankakeriä oli tarpeeksi, niin kiinnitin ne kuumaliimalla kranssipohjaan kiinni. Siinäpä se. Olisin halunnut laittaa koristukseksi puupuikot, mutta sellaisia ei jemmoistani löytynyt, enkä halunnut ostaa puupuikkoja pelkän kranssin vuoksi, joten  metallipuikot saa kelvata. Ja kylläpä nuo metallipuikot tuohon hyvin käyvätkin.

Tästä kranssista tuli niin kiva, etten mitenkään raaski laittaa tuota ulkosalle, joten hän saa nyt koristaa kotiamme eteisessä. Paljon paljon pikku keriä siinä nyt on ja langat on vaan niin <3


-Alvariina-

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Tuosta tuli kyllä aika söpöyspakkaus :-)

   Poista
 2. Tämä on kyllä mielettömän ihana! Ja tuo langasta syntyvä sydän penkillä kruunaa koko komeuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos paljon! Joskus tuollaiset yksinkertaiset jutut kuin tuo lankasydän on niitä parhaimpia koristuksia :-)

   Poista
 3. Hurjan kaunis ja kiva raikas väritys :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :-) Tuossa näkyy kyllä hyvin ne värisävyt joista on tullut tehtyä jotain neuloen tai virkaten vuoden aikana.

   Poista
 4. Minulle käy ihan samalla tavalla, ideoita on niin paljon, että joutuvat odottelemaan pari vuotta syntymistään. Meinasin tehdä tilkuista tollukat noiden pikkulankakerien sisälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana, että muillakin on näitä samoja "ongelmia" :-). Mutta mikäs kiire tässä on, toteutetaan niitä ideoita sitä mukaa, kun keretään. Ja tuo tilkkujen käyttö on muuten hyvä oivallus! Taidanpa itse hyödyntää sitä seuraavaan kranssiin, kiitos!

   Poista

Olisi kovin mukava jos jättäisit viestin vierailustasi.