tiistai 24. toukokuuta 2016

Suolaa ja leipää sekä vähän muutakin

Tämänkin postauksen aiheena on lahjakori, koska aiempi postaukseni Pieni vieminen  sekä tämän antaminen osuivat samalle viikonloppu vierailulle.

Tapanahan on, että uuteen kotiin viedään suolaa ja leipää onnea tuomaan. Veljeni ja hänen avovaimonsa muuttivat uuteen kotiin joten tein heille uuden kodin korin sisältäen suolaa ja leipää, joka oli hapankorppujen muodossa. Toki koriin halusin laittaa muitakin kotijuttuja.

 

Virkkasin Novitan Bambu-langasta käsipyyhkeet, pari tiskirättiä ja lasinaluset. Langan sävynä kaikissa näissä on turkoosi, paitsi toinen tiskirätistä on luonnonvalkoinen. Tiskirättejä olen heille aiemminkin tehnyt tosi kauan aikaa sitten ja ovat tykästyneet niihin, niin olihan tuo jo aika uusiakin antaa.. :-) 
Olen joskus aikanaan virkannut itselleni käsipyyhkeen ja huomannut sen toimivaksi, niin niitähän virkkasin sitten kaksi. Käsipyyhkeiden renksut on ihan valmisnauhaa ja niiden kohdalle ompelin vielä langan sävyisen ruutunapin.
Lasinaluset on tehty samaa mallia mukaillen, kuin tiskirätitkin. Joskus nuo yksinkertaiset mallit on niitä kauneimpia ja ajattomia. 


Ja tietysti tämmöisessä korissa pitää molemmille olla uudet villasukat! Niitä tarvitaan aina ja eihän villasukkia voi koskaan liikaa olla, vai voiko? Mielestäni ei.
Kuvassa näkyvät luonnonvalkoinen ja vihreä nauhan näköiset jutut ovat kirjanmerkit, jotka voi hyvin antaa kirjojen ystäville. Löysin Pinterestistä kivan kirjanmerkki mallin ja sitten ihan omalla ohjeella virkkasin sen näkemäni kuvan näköiset kirjanmerkit. Ja kyllä niistä ihan saman näköiset taisi tullakin.
Kuvissa näkyvä liina, joka juttujen alla näkyy on toki myös korin sisältöä. Ompelin sen omalla kaavalla ja toisella yrittämisellä tuollaisen mallin ompelu onnistuikin. Samoja kankaita mitä liinassa on käytetty löytyy myös korista, joka on ommeltu taannoisella tilkkuleirillä samoin kuin tuo liinakin.


Tämmöinen korista sitten tuli. Toivottavasti kaikille näille pikku jutuille löytyy käyttöä siellä ihanassa uudessa kodissa, jossa varmasti on hyvä olla ja elää.

-Alvariina-
4 kommenttia:

  1. Onpa kauniita! Erityisesti nuo tiskiliina, onko niihin ohjetta jossain, vai onko oma mallisi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :-) Tiskirätin malli on oma, joten valitettavasti siihen ohjetta ei ole.

      Poista

Olisi kovin mukava jos jättäisit viestin vierailustasi.