sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Ajomatkojen pipo

Nyt on kesäloma sitten lopuillaan ja arki alkaa huomenna taas rullaamaan! Tämän loman ehdoton kohokohta oli, kun teimme mieheni kanssa viikon reissun pohjoiseen. Tarkkaa suunnitelmaa meillä ei ollut, joten mentiin sinne minne mieli teki. Minun viimeisestä Lapin reissusta oli kulunut ihan liikaa aikaa ja on siellä vaan niin kaunista! Koukkasimme pariksi päivää Kilpisjärven kautta Norjan puolelle ja jos Suomen Lappi ihastutti, niin tuo Norja vei sydämeni. Kuinka voikaan olla, että maisema muuttuu heti kun rajan ylittää, ihan käsittämätöntä! 

Aina reissuun lähtiessä toki varaan mukaan myös lankaa, puikkoja ja koukkuja, kuten tällekin reissulle varasin. Mutta olimme olleet jo useamman päivän reissussa ennenkuin maltoin edes antaa ajatusta käsitöille ajomatkoilla, yleensä kaivan kutimet heti kotipihasta lähdettyä esille. Mutta nyt en vaan malttanut alkaa tekemään mitään, kun ihastelin ja ihmettelin koko ajan maisemia ja en pystynyt ollenkaan keskittyä muuhun tekemiseen.

Tulihan sekin päivä sitten, kun oli jo ihan pakko saada tehdä jotain. Olin varannut mukaan Novitan 7veljestä raitalangan mukaan ja tarkoitukseni oli kutoa siitä sukat. Mutta suunnitelma tuolle langan käytölle kuitenkin muuttui, kun ajattelin, että tarvitsen sellaisen työn jota pystyn tekemään täysin ajattelematta tai laskematta yhtään mitään kerroksia. Joten yksinkertaisuus mukaan ja aloin neulomaan pipoa. Siis todella helppoa tekemistä ajomatkoille. :-)
Samalla, kun pipoa neuloin, niin ihmettelin vain miksi olen mennyt tuon lankakerän ostamaan, kun siinä on oranssia joka ei ole sitten yhtään suosikkivärini. Sukissa toki tuokin lanka näyttäisi vähän mukavemmalle ja jossain vaiheessa mietin, että tuleekohan tuosta piposta liian hippipipo.. Loppujen lopuksi pipo valmistui muutamassa päivässä ja tein siihen rusetin koristukseksi ja unohtuipa tuo hippipipo ajatuskin.

Nyt kun tuota valmista pipoa katson ja muistan missä tämä on valmistunut, niin tuo pipo muistuttaa minua aina jatkossa siitä ihanasta reissusta, jossa tämä tuli tehtyä. Ja kun oikein paljon käytän mielikuvitustani villisti, niin näen tuossa pipon sävyissä vähän revontulia...


En sano, että minuun iski lapinhulluus, mutta jokin kärpänen siellä minuun puri ja nyt sinne on päästävä uudelleen heti kun mahdollista..


Alvariina2 kommenttia:

  1. Kivan pipon oot tehny ja nuo maisemat! Aivan ihania kuvia oot ottanut, mäkin haluun päästä tuonne ;)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, nuo lapin maisemat on vaan niin hienoja, että väkisinkin tulee ihania kuvia. :-) Tuonne jäi niin iso kaipuu, että nyt jo suunnittelen uutta matkaa noihin maisemiin...

    VastaaPoista

Olisi kovin mukava jos jättäisit viestin vierailustasi.