sunnuntai 14. elokuuta 2016

Tyhjän sivun pelko

Olen joskus kuullut puhuttavan tyhjän sivun tai arkin pelosta. Kirjailijalla sivu täynnä valkoista tyhjyyttä, johon pitäisi alkaa luoda sanoja joista muodostuu lauseita ja lauseista kappale ja lopulta kappaleista tarina. Tai kun taiteilija näkee tyhjän arkin jota pitäisi alkaa täyttämään viivoilla, sivellyksillä tai millä tekniikalla vaan. Kuitenkin kun olet sen yhden viivan saanut tehtyä niin yhtäkkiä huomaatkin siihen tulleen valmis työ. Kuitenkin alussa oli se tyhjän valkoisen arkin pelko.

Itselläni on ollut joskus pelko, kun näen edessäni kauniin kangaspalan josta pitäisi leikata palanen pois johonkin suurempaan työhön. Kuinka voin rikkoa sen ehjän kauniin kankaanpalasen vaikka se leikattu palanen kokoaisikin valmiina jotain kaunista? Silloin on vain rohkaistava itsensä ja leikata se palanen.

Nyt viime viikkoina minuun on iskenyt tyhjän blogin pelko. Tämä ihana oma blogini, jota itse olen luonut ja täyttänyt omilla jutuillani ja toivottavasti siinä samalla ilahduttanut teitä lukijoitakin niillä. Kuinka voin alkaa arastelemaan sitä uutta kirjoitusta tänne? No oikeastaan syyni tähän on ollut se, että lomailun ja kaiken muun osalta aikani on kulunut jo arjenkin alettua niin monissa muissa jutuissa, että enpä ole juurikaan kerennyt saamaan mitään valmista aikaiseksi. Tai ne pienetkin valmiit työt ovat odottaneet viimeistelyä ja kuvaamista, jotta voisin niitä tännekin jakaa. 

Mutta nyt taas rohkaisen itseni ja aloitan tämän tyhjän blogi kirjoituksen uudella tekstillä ja toki sitä haluankin! Ja olisiko tähän parempaa aihetta kun langankulutukset kesä- ja heinäkuulta, koska nehän on tänne vielä kirjaamatta.
Kesäkuu:   ostetut langat    0 gr     (hyvä tahti jatkuu! Wuhuu!)
                 käytetty lankaa  431 gr

Heinäkuu: ostetut langat    1350 gr   (Hmmps.... Mutta tälle on tosi hyvä selitys!)
                 käytetty lankaa  195 gr

Tuohon heinäkuun massiiviseen lankojen ostoon suurimmaltaan osaltaan on syynä nuo ihanat lankakerät jotka näkyy yllä olevissa kuvissa. Löysin tuota ihanaa sinapin väristä 7veljestä lankaa vielä eräästä marketista ja kyllä sitä oli hamstrattava tuo määrä vaikkei niille varsinaisesti vielä mitään tarkkaa käyttökohdetta vielä olekaan. Mutta varmasti käyttöön jossain vaiheessa meneevät. :-)
Sitten nuo molemmat harmaat langat ostin kesäloma reissulla ollessani Norjan puolella. Näistä molemmista minulla on haaveena tehdä jotain pientä  talveksi. Näiden lisäksi ostin muutamia muita yksittäisiä keriä, joita oli vaan ihan pakko ostaa.

Näin on taas nujerrettu tyhjän blogi kirjoituksen pelko ja tästä on hyvä jatkaa. Toivottavasti kuljette kanssani tätä matkaa jatkossakin mukana! :-)


-Alvariina-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi kovin mukava jos jättäisit viestin vierailustasi.