keskiviikko 24. elokuuta 2016

Aurinkoiset piirakkasukat

Mistä tietää, että on taas se aika, kun on myönnettävä syksyn saapuvan ja kesän väistyvän taka-alalle?

Minulla sen ensimmäisenä huomaa siitä, kun kaivan esille sukkapuikot ja -langat. Kesän aikana käsityöt painottuu virkkuu töihin ja sukkia minun ei edes tulisi mieleen neuloa. Mutta kun kesä alkaa olla ohitse, niin automaattisesti tulee sukkien neulominen kuvioihin mukaan. Niin kävi nytkin ja ensimmäiset villasukat tälle syksyä ovat valmistuneet.

Alitajunnassani oli vielä varmaan kesä vahvasti mielessä, kun mitään ajattelematta valikoin jemmoistani tuon keltaisen lankakerän. Tuo kerä on ollut jo tosi pitkään marinoitumassa jemmoissa ja nyt siitä syntyi piirakkasukat.

Olisiko mikään muu sävy kuin tuo auringon keltainen voinut olla parempi, josta neuloa tämän syksyn ensimmäiset sukat? Vielä näillä sukilla ei ole oikeaa kotia. Mutta luulen, että näillekin aurinkoisille piirakkasukille käyttäjä löytyy ja pääseevät sitten lämmittämään jalkoja auringon keltaisella voimalla.


-Alvariina-8 kommenttia:

 1. Ihanat keltaiset! Piirakka-malli on yksi parhaimpia. Minä teen tuossa kantapään vahvistettuna niin, että oikein-silmukkarivit jatkuvat suoraan varresta ja lisäksi oikealla puolella kierrettynä kuten varressa. Sen voisi lisätä ohjeisiin, jos sitä ei alkuperäisessä ole. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso kiitos tuosta kantapään vinkistä! Joskus tuota mietinkin, jos tekisi jatkuvana kantalappuun asti, mutta se on jäänyt vaan suunnitteluasteelle.. Seuraaviin sukkiin teen tuolla tavalla. :-)

   Poista
 2. Onko lanka Nallea vai Seitsemää veljestä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lankana on seitsemän veljestä ja puikot oli 3,5mm. :-)

   Poista
 3. Kauniit! Tuovat aurinkoa syksyyn ja talveen !

  VastaaPoista

Olisi kovin mukava jos jättäisit viestin vierailustasi.