lauantai 23. tammikuuta 2016

Muistojen albumi

Kuinka paljon sinulla on nykyään valokuvia paperiversioina? Minun on tähän helppo vastata omalta osaltani, ei yhtään. Kaikki ne ihanat kuvat ja muistot on tallennettu puhelimeen, iPadille ja tietokoneelle. Mutta missä on ne valokuva-albumit joita selailet ja annat myös vierustoverille katsottavaksi? Surullista kyllä, mutta ei niitä nykyään enää paljoa ole. Tai omalla kohdallani voin syyttää ehkä laiskuuttani, kun en ole teettänyt paperikuvia niistä kaikista ihanista muistoista, matkoista tai hetkistä. Nykyään se valokuva jaetaan someen tai  annetaan vierustoverille puhelin käteen ja näytetään siitä valitut otokset. Niin se aika on muuttunut ja valokuva-albumit on unohtuneet.

Minä aloin jokin aika sitten haaveilemaan niistä paperisista valokuvista.. Ja näin jo aikaa sitten nykyaikaisen polaroid-kameran, voi jee! Sellaisen haluan! Kuinka hienoa onkaan kun naps otat kuvan ja saat siitä heti paperisen version. Ja olinkin ollut niin kiltti viime vuonna, että sain polaroid-kameran joululahjaksi. Nyt voin ottaa kuvia kivoista asioista ja saan niistä heti käteeni paperiversion. 

Ja ensimmäisenä päätin, että otan kaikista käsitöistäni kuvan polaroidilla ja saan siitä kuvan heti paperilla muistoksi. Ajattelin, että kokoan kuvista albumin jossa on kuva tekeleestä ja materiaalia sekä ehkä jotain muutakin tietoutta. 

Menin eilen paikalliseen kirjakauppaan ostaakseni kansion ja siihen kartonkiarkkeja joihin kirjata muistot. Mutta onnekseni kirjakaupassa olikin alen loppurysäys ja myös skräppäily tarvikkeita oli hyvin edullisesti. Niiden kohdalla minussa heräsi jälleen sisäinen askartelija, joka on ollut hyvin syvällä piilossa todella pitkän aikaa. Ja unohdinkin alkuperäisen kansio suunnitelmani ja aloinkin tutkimaan skräppäily kirjasia, papereita ja muita ihania härpäkkeitä.

Nyt olen koonnut kaikki jo otetut kuvat kirjaseen sekä koristellut sivuja käsityön tyyliin sopivaksi. Että olikin ihanaa puhaa pitkästä aikaa tuo askartelu ja onhan tuo kirjasen alku aika kivannäköinen. Ja joku tarkkasilmäinen on saattanut jo bongata aiemmista postauksistani noita polaroid-kuvia. :-)Käsityöhön käytetystä langasta neuloin tai virkkasin sivuille pikku juttuja, jotta langastakin jää myös pieni muisto. Neulottuihin palasiin käytin puikkona rikkoontuneita bambu-puikkoja, joita jostain ihmeen syystä olen jemmannut. Mutta onneksi olin niitä jemmannut, niin nyt sain oikean puikon pätkät pikku palasiin. Myös tekemästäni tilkkukassista oli vielä pieniä kankaan paloja tallessa, niin kokosin niistäkin pienen tilkkulappusen, jotta sillä sivulla voi hiplata kankaita joita kassissa on käytetty.Tänään minun oli vielä pakko käydä ostamassa muutama kirjanen lisää jemmaan, että kun nämä oli niin edullisia, että on sitten jatko-osatkin valmiina odottamassa. :-) Nyt muistojen kirjan täyttö on alkanut ja olen myös siitä innoissani, että tulee myös askarteltuakin välillä. Ja koska kyseessä on muistojen kirjanen, tuonne tulen tallentamaan muutakin kuin käsitöitä, esimerkiksi tulevilta matkoilta pieni muisto sivu tai jostain muusta kivasta asiasta tai tapahtumasta.- Alvariina -


2 kommenttia:

  1. Aivan mielettömän ihana idea. Tätä on varmasti mikavampi selata kuin pelkkää kuvavirtaa tietokoneelta tmv.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tuo on kyllä kiva ja jo odotan, että pääsen seuraavia sivuja täyttämään uusin kuvin ja aihein.

      Poista

Olisi kovin mukava jos jättäisit viestin vierailustasi.