tiistai 19. huhtikuuta 2016

Käsityökirjahaaste no.1, pitsineulesukat

Nonnii, nyt on korkattu avatuksi ihana käsityökirjahaaste! Ensimmäisenä minulla valmistui villasukat kirjasta Upeat kirjoneulesukat. Ja kyllä, vaikka kirjan nimi viittaakin kirjoneulesukkiin, niin tässä on muitakin sukkaohjeita kuin kirjoneuleita. Vähän mietin, josko olisin tehnyt jotkin kirjoneuleversiot, kun niiden ihania versioita tässä kirjassa kyllä piisaa, mutta päädyinkin tekemään pitsineulesukat. 

Ohje oli itseasiassa polven yli ulottuvat sukat, mutta en kokenut sellaisia tarpeelliseksi ja kuitenkin ihastuin tuohon pitsin kuvioon, niin teinkin ne lyhyenä versiona. Säädin tuota ohjetta perussukkien muotoon, joten en mennyt täysin ohjeen mukaisesti, mutta mielestäni tärkein tässä oli tuo pitsineule, joka kuitenkin on sukassa vieläkin pääosassa. Lisäsin vielä nilkan kohdalle satiininauharusetit, kun nämä kaipasi vielä vähän lisää pientä söpöysmaustetta sekaan. Lankana käytin vaaleansinistä Novita 7veljestä ja puikot oli 3,5mm bambut. Ohje oli kirjan sivulta nro. 130. 

Vaikka en tehnytkään näitä sukkia täysin ohjeen mukaan, niin itse kuitenkin lasken tämän ensimmäiseksi valmistuneeksi työksi. Vai mitä mieltä olette? Perustelin itselleni tätä vielä sillä, että monestihan sitä säätää noita ruoka- ja leivontaohjeita mielensä mukaisesti, niin miksei myös näitä käsityöohjeita voisi säätää oman tarpeen mukaisesti.


Nämä sukat jäävätkin omaan käyttöön, kun onhan tässä mennytkin jo useampi kuukausi ilman uusia villasukkia. :-)

-Alvariina-


2 kommenttia:

  1. Mielestäni haaste toteutuu, kun idea on kirjasta ja pääosa on tehty ohjeen mukaisesti. Pieni sovellus on vain plussaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Noinhan se kyllä on. Ja tosiaan nuo ohjeethan antaa sen idean.. :-)

      Poista

Olisi kovin mukava jos jättäisit viestin vierailustasi.