lauantai 16. huhtikuuta 2016

Kesäni kaunein pannunalunen?

Selailin jokin aika sitten Pinterestiä etsien sieltä kivoja tilkkuilu ideoita keittiön tekstiileihin ja törmäsin siellä pannunalusiin, jotka oli tehty kankaisia versioina. Jotenkin ihastuin ideaan ja halusin tehdä omaankin keittiöön pannunalusen ommellen. Ensin mietin kuinka alusen tekisin, olisiko se pelkkä yksivärinen kangas kivasti tikattuna vai tekisinkö kenties jonkin tilkkuilutyön? Päädyin tilkkutyöhön.

Muistinkin sitten, että minulla oli valmiina paper piecing-tekniikalla ommeltu hyrrä palanen. Tuo palanen on ensikosketukseni paper piecing maailmaan, se olikin ihana tekniikka tehdä. Minulla odottaakin jo moni uusi paper piecing työ toteutusta. Onhan tuon kankaiden väri valinta pannunalusta varten ehkä vähän uskaliasta niiden herkkyytensä vuoksi. Mutta en vaan voinut vastustaa tuon palasen käyttämistä tähän pannunaluseen. Toisella puolella on sävyihin sopiva kangaspalanen ja välistä löytyy vanut. Käsittelin kankaan kangassuojalla, jos se estäisi ne ensimmäiset pahimmat tahrat.. Kokoa tälle tuli n.30x30cm eli suurempikin pata tai lautanen tälle sopii.
Voin jo nähdä mielessäni tuon pannunalusen käytössä ulkona kesäpöydällä, jonka päällä on kattilallinen hyvää ruokaa tai miksei vaikka kesän tuoreista mansikoista tehty mansikkakakku. Voi sitä iloa, kun saa taas nauttia auringonlämmöstä, vihreydestä ja ihanista kasvimaan antimista..
Mietin, että kuinka säilyttäisin tuota silloin kun se ei ole käytössä. Päädyin rullaamaan alusen ja nauha pitää sen kiinni. Näin alunen pysyy kivasti säilössä samassa paikassa missä kaikki muutkin pannunaluset keittiössä on. Ja kyllä, luulen että tämä on tulevan kesäni kaunein pannunalunen.

-Alvariina-4 kommenttia:

 1. Ihan mahtava pannunalunen! Totta, herkkähän se on mutta eipä niiden tarvitse kestää maailmantappiin asti :) On myös monikäyttöinen kun on noin suuri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä yllätti itsenikin, kuinka ihku tästä tulikaan. :-) Ja tuo on niin totta, ettei näiden tarvitse ikuisuuksia kestäkään.

   Poista
 2. Todella kaunis! <3 En ollutkaan aikaisemmin kuullut tuosta tekniikasta, mutta pitääkin ehdottomasti kokeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :-) Kyllä suosittelen tuota tekniikkaa kokeilee.

   Poista

Olisi kovin mukava jos jättäisit viestin vierailustasi.