perjantai 1. huhtikuuta 2016

Miniloma Riikassa

Riika tuo ihana kaupunki jota myös pohjolan Pariisiksi kutsutaan, eikä suotta. Vietimme siellä mieheni kanssa pääsiäistä. Otimme tämän minilomamme todella rennosti, vähän kaupungilla kiertelyä ja sitten paljon lepoa. Koska olimme käyneet aiemminkin Riiassa, niin nyt ei tarvinnut koluta koko kaupunkia läpi kuten meillä yleensä on tapana.

Nyt keskityimmekin ihan muutamiin juttuihin. Ihanan vanhan kaupungin pikku kujat ja sen rakennukset, jotka yllättää joka kerta. Ikivanhat rakennukset ja niiden pikkuruiset ikkunat kätkee varmaan miljoona tarinaa sisälleensä ja niitä voi vaan kuvitella omassa päässä.

Kahvila kulttuuri siellä on sellainen josta todella pidän. Pikku kahviloita joka nurkalla ja niiden herkulliset leipomukset houkuttelee niin paljon, joita vaan ei voi vastustaa. Ja kyllähän sitä lomalla voi herkutellakin hyvällä omallatunnolla.

Kauppatori zeppelin-halleilla on paikka missä joka kerta pitää käydä ihmettelemässä paikallista menoa. Sieltä voit löytää ihan kaikkea ja olet todellakin paikallisten parissa. Yksi halli täynnä liha tuotteita, sitten on vuorossa leipomukset ja juustot, kasviksille toki oma hallinsa ja sitten se halli joka puistattaa hajullansa joka kerta, mutta toki sekin on kierrettävä nimittäin kalahalli.. Toki hallien ympäristössä on myyjiä joka puolella, joku myy vaatteita, joku kenkiä ja joku kukkia ja monia muita juttuja.

Toiveenani oli käydä vanhassa kaupungissa Hobbywool nimisessä käsityöliikkeessä, tämä ollut aina yksi pakko käydä kauppa. Mutta harmitukseksi se oli kiinni juuri silloin kun sinne yritimme mennä. Ilokseni löysin sattumalta vanhan kaupungin kujilta toisen pienemmän käsityötarvikeliikkeen, josta ostinkin Latvialaisia villalankoja. Kirjavista langoista suunnittelin tehdä huivit ja tuosta harmaasta langasta meinaan tehdä pipon. Katsotaan nyt pitääkö suunnitelmat loppuun asti paikkaansa. Samaisesta liikkeestä ostin myös pitsinauhaa, jota tarvitsee aina ja jota ei koskaan ole liikaa.

Nyt voi vaan muistella ihanaa minilomaa ja hypistellä ihania lankoja etsien niille juuri sitä oikeaa ohjetta..

-Alvariina-Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi kovin mukava jos jättäisit viestin vierailustasi.